De Stad Gent doet inspanningen om de Gentse Feesten toegankelijk te maken voor iedereen…

Op de 175ste editie van de Gentse Feesten doet de Stad Gent opnieuw heel wat inspanningen op het vlak van mobiliteit en bereikbaarheid, tijdelijke inrichtingen openbaar domein en sanitaire voorzieningen. De Stad maakt elke dag één activiteit integraal toegankelijk, mét extra aandacht voor personen met een visuele of auditieve beperking. Wie bij een bezoek aan de Feesten assistentie nodig heeft, kan ook een begeleider aanvragen bij Inter Events.

Toegankelijke Gentse Feesten

Personen met een beperking, ouders met een kinderwagen, minder mobiele mensen, … Iedereen moet de kans krijgen om de Gentse Feesten ten volle te beleven. Diverse stadsdiensten, de toegankelijkheidsambtenaar en de pleinorganisatoren werken samen om dit mogelijk te maken. De inplantingsplannen worden vooraf gescreend en tijdens de eerste dagen van de Feesten wordt de situatie ook ter plaatse nagegaan met een groep ervaringsdeskundigen.

De Stad zet ook in op heldere communicatie. Voorbehouden parkeerplaatsen, rolroutes en toegankelijk sanitair kunnen vooraf geraadpleegd worden. Wie zich moeilijk kan verplaatsen, kan een beroep doen op Mobar vzw (Minder mobielen centrale), die aangepast rolstoel- en vrijwilligersvervoer voorziet tijdens de Feesten.
Assistentie op de Gentse Feesten

Personen met een beperking kunnen tijdens de Gentse Feesten dagelijks een beroep doen op een assistent om hen te begeleiden, bijvoorbeeld van aan het station of de bushalte naar de Feestenzone. Samen met die begeleider is het mogelijk om eender welke activiteit op de Gentse Feesten bij te wonen. De Stad werkt hiervoor samen met Inter Events van het Agentschap Toegankelijk Vlaanderen. Assistentie is mogelijk van 14 tot 23 uur en dient minimum 5 dagen voor de geplande activiteit aangevraagd te worden via gentsefeesten@inter.vlaanderen of telefonisch via 0471 31 42 83.

Volg ons op :
0

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten